ЕЛВИАЛ - Гърция

ЕЛВИАЛ е компанията с най-голям опит в екструдицията на алуминий в Гърция с над 35 годишен опит. Нейната централна производствена база се намира в Атики. Притежава и завод  на територията на България, който е оборудван с две линии за екструдиция, цех за прахово боядисване и модерна складова база.

Условно съществуват два основни вида алуминиеви профили. Първият вид е т.н. “студен профил” изработен изцяло от алуминий. Предимствата на тези профили са, че са леки като конструкция и остъкленото пространство е максимално изчистено. Главният недостатък е появата на кондензация по профила, или с други думи при големи температурни разлики вън/вътре ще се получи “изпотяване” по профила. Този тип дограма се използва за направа на търговски и промишлени сгради, остъкляване на тераси, преградни вътрешни стени, сенници и покривни конструкции, вътрешни и входни врати и мн. др.

За да се избегне ефекта на конденза се използва алуминиев профил с прекъснат термомост. По средата профилът е разделен посредством PVC вложка, която не позволява топлопредаването между алуминия вън и вътре. Алуминиевата дограма с прекъснат термомост е подходяща за битови помещения и там където задължително искаме да избегнем конденза